woensdag 18 januari 2012

Oud&Nieuw

Zaterdag 31 december

Vandaag is de laatste dag van 2011. Hoewel we een leuke dag gepland hebben en een toffe manier hebben gevonden om samen met onze ouders oud&nieuw te vieren, blijft het een beladen dag. We beseffen ons heel goed dat 2012 een heftig jaar zal gaan worden en kijken er op dit moment niet echt naar uit. Natuurlijk weten we ook dat er een hoop mooie momenten voorbij gaan komen en dat er vast ook veel positiefs zal gebeuren, maar toch blijft ons gevoel heel duidelijk gericht op de behandelingen, waarbij lief uiteraard het meeste opziet tegen de chemo's.

Mn schoonouders zijn zo lief om bij ons langs te rijden om Rasco op te halen en samen met hun laborador-pup naar liefs broer te brengen. Mijn ouders halen ons vervolgens op en we komen met zn zessen in de middag aan in Ijmuiden. Daar zien we het grote schip al liggen. Na de paspoortcontrole volgt de check-in en kunnen we aan boord. Daar worden we ontvangen met een rode roos en doen we ons te goed aan de in choco gedipte aardbeien.

We hebben per koppel een eigen hut met badkamer, dus supernetjes. Alleen het stapelbedje baart me wat zorgen.. Niet zozeer voor mijzelf als wel voor de moeders die daarin en vooral ook weer daaruit moeten zien te komen..

Nadat we onze tas hebben weggezet zijn we met zn allen een drankje gaan doen en hebben we de boot een beetje verkend. Is natuurlijk wel handig om te weten waar het beste feestje is vanavond.
Daarna zijn we ons gaan omkleden voor het diner.

Rond 18:00 uur stappen we opgedoft onze hut uit en gaan we fijn uitgebreid eten. Een overheerlijk buffet staat voor ons klaar. We verbazen ons over een paar gezelschappen die niet de moeite hebben genomen hun oude spijkerbroek, sneakers en fleecetruien in te ruilen voor iets chiquers op zo'n feestelijke gelegenheid, maar over het algemeen ziet iedereen er feestelijk en netjes uit.

Na een heerlijke maal met fijne wijn en als afsluiter verrukkelijke chocolademousse zijn we naar de grote feestzaal gegaan. Een grote bar, een podium met een live bandje en een dansvloer maakten de avond compleet. Mn schoonpa danste afwisselend met zijn vrouw, dochter en mijn moeder, mn pa was regelmatig buiten op het dek aan het kijken hoe het schip voer en ik danste alle niet-stijldansliedjes luid meeblérend met de band mee :-) Kortom, een top avond! Dat naast wijn en bier ook de bacardi in de all-inclusive formule was opgenomen maakte het nog beter!

Rond half twaalf werden we ons er van bewust dat het bijna 2012 werd. En dat dit een jaar met veel uitdagingen en heftige momenten zal gaan worden. Als we op het dek staan zijn we er allemaal emotioneel onder. We tellen af, drinken champagne en zien het vuurwerk boven de hoofdstad en knuffelen. We hebben geluk met het droge, heldere weer.

2012 is begonnen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten